5 کاری که می توانید برای حفظ حریم خصوصی خود در گوشی های اندرویدی انجام دهید

android phone

این روزها امنیت و حفظ حریم خصوصی در فضای مجازی موضوع بسیار مهمی در دنیا محسوب می شود و شرکت های بزرگی مانند فیسبوک ، گوگل ، آمازون و غیره در مورد سیاست های حفظ حریم خصوصی کاربران خود به شدت تحت فشار و انتقاد می باشند .در ادامه این مقاله روش هایی را برای مقابله با جاسوسی برنامه های اندرویدی به شما معرفی خواهیم کرد .


تحقیقات نشان می دهد که بیش از هزار برنامه اندرویدی می توانند اطلاعات کاربران را برداشت کنند بدون این که نیازی به تایید مجوزهای دسترسی داشته باشند .همچنین مطالعات نشان داده است که برنامه هایی که به هیچ مجوزی ( permissions ) نیاز ندارند هم می توانند بر روی سایر برنامه ها که شما مجوزهای دسترسی مختلفی را برای آنها تایید کرده اید ، سوار شوند و اطلاعات مورد نیاز را کپی و برداشت کنند .این برنامه ها حتی می توانند داده ها را از اتصالات Wi-Fi شما نیز جمع آوری کنند .

اگر تبلیغات و مواردی را در هنگام کارکردن با یک برنامه یا مرورگر اینترنتی مشاهده کرده اید که کاملا متفاوت با آن برنامه می باشند، ممکن است برخی از داده ها و حریم خصوصی شما نقض شده باشد .گوگل در سیستم عامل اندروید Q که از اواخر تابستان برای گوشی های پرچمدار در دسترس قرار می گیرد ، توجه زیادی به مسئله حفظ حریم خصوصی کاربران داشته است .با این حال هنوز هم شما می توانید کارهایی را برای جلوگیری از دسترسی برنامه های اندرویدی به اطلاعات و داده های شخصی خودتان انجام دهید .

مطلب مرتبط : آموزش شناسایی و حذف برنامه های مخرب در گوشی های اندرویدی

1.تنها مجوزهای مهم که برای اجرای برنامه ضروری هستند را تایید کنید

برنامه هایی که دانلود می کنید ممکن است درخواست دسترسی به مواردی مانند تقویم، دوربین، مخاطبین، مکان، میکروفون، تلفن، اس ام اس، ذخیره سازی و سنسورها را داشته باشند .برخی از این دسترسی های برای اجرای برنامه ضروری هستند .اگر شما یک برنامه نقشه و مسیریابی را نصب می کنید مجوز دسترسی برنامه به موقعیت مکانی شما لازم می باشد اما اگر یک برنامه بازی را نصب می کنید که نیاز به این مجوز دارد شما می توانید آن را تایید نکنید .

حفظ حریم خصوصی

در واقع شما باید نسبت به تایید مجوزهای دسترسی برنامه ها آگاهی لازم را داشته باشید چرا که ممکن است آنها به بخش هایی از دستگاه شما دسترسی داشته باشند که نیازی به آن ندارند .به عنوان مثال اگر شما دسترسی به میکروفون را برای برنامه تایید کنید ممکن است آنها صدای شما را گوش کنند .بنابر این با رد کردن مجوزهای دسترسی می توانید تا حد زیادی به حفظ داده ها و حریم خصوصی خود کمک کنید .

2.مجوزهای برنامه ها را مجددا فعال یا غیر فعال کنید

حفظ حریم خصوصی با لغو مجوزهای دسترسی

شما پس از نصب برنامه ها می توانید مجوزهای دسترسی یا app permissions را برای هر برنامه به صورت جداگانه دوباره فعال یا غیر فعال کنید .برای این کار می توانید مطابق مراحل زیر عمل کنید .

_ برنامه تنظیمات یا Settings گوشی اندرویدی خود را باز کنید و سپس روی گزینه Apps یا Application Manager ضربه بزنید .
_ برنامه مورد نظر را که می خواهید مجوزهای دسترسی آن را تغییر دهید را انتخاب کنید و سپس به قسمت Permissions یا مجوزها وارد شوید .
_ از این قسمت شما می توانید مجوزهای دسترسی به برنامه را مشاهده و هر کدام را که می خواهید مانند میکروفون یا دوربین و غیره را غیر فعال کنید .

3.اسکن کردن برنامه ها برای شناسایی ویروس یا سایر مشکلات

Google Play Protect یا سپر امنیتی گوگل می تواند تمامی برنامه های نصب شده شما را اسکن و برنامه های مخرب و سایر مشکلات احتمالی آنها را شناسایی کند .حتی برنامه های مورد اعتماد نیز می توانند شامل نقض هایی باشند که هکرها با توسعه آن بتوانند از اطلاعات کاربران سوء استفاده های لازم را ببرند .بنابراین توصیه می شود که به صورت دوره ای این اسکن را مطابق زیر انجام دهید تا از امن بودن برنامه های نصب شده خود مطمئن شوید .

 Google Play Protect

_ وارد برنامه تنظیمات گوشی شوید و سپس گزینه Security یا امنیت را انتخاب کنید .
_ در این جا گزینه Google Play Protect را انتخاب کنید .در این قسمت تمام برنامه های اسکن شده را مشاهده خواهید کرد و می توانید برنامه هایی را که مشکوک گزارش شده را از گوشی خود پاک کنید .

4. location یا موقعیت مکانی خود را خاموش کنید

بسیاری از ردیاب ها و برنامه های جاسوسی از تنظیمات موقعیت مکانی شما برای بدست آوردن اطلاعات مورد نیاز استفاده می کنند ، بنابر این بهتر است که این تنظیمات را در مواقع غیر قابل استفاده خاموش کنید .برای این کار مطابق مراحل زیر می توانید عمل کنید .

حفظ حریم خصوصی
تنظیمات موقعیت مکانی در اندروید Q

_ وارد برنامه تنظیمات یا Settings گوشی شوید و سپس روی گزینه Location ضربه بزنید .
_ گزینه Google Location Settings را انتخاب کنید .
_ با غیر فعال کردن گزینه Use Locations می توانید تاریخچه موقعیت مکانی و گزارش ها را خاموش کنید .
_ اگر به تنظیمات موقعیت مکانی نیاز دارید می توانید آن را به صورت دستی روشن کنید و سپس دوباره آن را خاموش کنید .

5. داده های موقعیت مکانی برای عکس های خود را خاموش کنید

_ برنامه Photos را روی گوشی اندرویدی خود باز کنید .
_ منوی برنامه را باز کنید و سپس گزینه Settings را انتخاب کنید .
_ روی گزینه Remove geo location ضربه بزنید تا اطلاعات جغرافیایی در عکس ها پاک شوند .
_ همچنین می توانید این کار را برای یک عکس به صورت جداگانه انجام دهید که برای این کار عکس مورد نظر را باز کنید و روی آیکن سه نقطه ضربه بزنید و سپس گزینه Info و در نهایت گزینه No location را انتخاب کنید .

منبع cnet



جدیدترین مطالب

[smartslider3 slider="9"]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *