
حالت برنامه نویس یا گزینه های توسعه دهنده ( Developer Options ) یک منوی اختصاصی در گوشی های اندروید است که گزینه های فراتر از آنچه که در برنامه تنظیمات وجود دارد ، را در دسترس کاربران قرار می دهد .این منوی مخفی در اندروید تعداد زیادی آپشن ارائه می دهد اما در این بین مواردی هستند که کاربردی و مفید تر می باشند .
حالت برنامه نویس به صورت پیش فرض در تمام دستگاه های اندرویدی مخفی شده است چرا که در اصل این تنظیمات پیشرفته فقط برای برنامه نویسان و برای آزمایش برنامهها طراحی شدهاند.بنابراین استفاده از آنها بدون داشتن اطلاعات کافی می تواند بر عملکرد کلی دستگاه تاثیر بگذارد .با در نظر گرفتن این موضوع، ابتدا بیایید ببینیم چگونه میتوانید قفل گزینههای توسعهدهنده را در تلفن خود باز کنید.
چگونه حالت برنامه نویس اندروید را فعال کنیم ؟
فعال کردن حالت توسعه دهنده در دستگاه های مختلف اندروید کمی متفاوت است اما در کل برای فعال کردن آن باید مراحل مشابه ای را طی کنید .به این منظور باید برنامه تنظیمات دستگاه را باز کنید و روی گزینه About phone ( درباره تلفن) ضربه بزنید .

در صفحه جدید گزینه ای با عنوان Build number ( شماره ساخت ) خواهید یافت که باید هفت بار پیاپی روی آن ضربه بزنید تا پیغام فعال شدن حالت برنامه نویس را مشاهده کنید .اگر از رمز عبور برای قفل کردن تلفن خود استفاده کرده اید، ممکن است لازم باشد قبل از آن رمز عبور خود را وارد کنید.
سپس می توانید به در لیست تنظیمات و از بخش System ( سیستم ) یا ویژگی های پیشرفته ، Developer options یا گزینه های برنامه نویس را پیدا کنید .اگر موفق به یافتن این گزینه نشدید ، بهتر است آن را با جست و جو کردن در کادر سرچ بالای تنظیمات بدست بیاورید .پس از فعال کردن این حالت ، بیایید ببینیم که کدام گزینه ها ارزش امتحان کردن دارند .
1.بهینه سازی مقیاس انیمیشن ها
گوگل عاشق انیمیشن است و سیستم عامل اندروید پر از آنهاست . البته این انیمیشن ها بر عملکرد گوشی و باتری آن تأثیر می گذارند .در تنظیمات برنامه نویس شما می توانید سرعت پیش فرض پخش انیمیشن ها را تغییر دهید.برای مثال می توانید مقیاس انیمیشن Window، مقیاس انیمیشن Transition و مقیاس مدت زمان Animator را افزایش یا کاهش دهید.

نکته : اگر گوشی شما قدیم شده است و به نظر میرسد که کند کار میکند، غیرفعال کردن این انیمیشنها باعث میشود احساس راحتی بیشتری داشته باشید.
2.نمایش ضربات و موقعیت نشانگر
با فعال کردن گزینه Show Taps در تنظیمات توسعه دهنده ، هر جایی از صفحه را که لمس می کنید ، یک دایره کوچک روی صفحه ظاهر می شود .این می تواند به ویژه هنگام ضبط صفحه برای ایجاد یک نوع محتوای آموزشی برای نشان دادن مکان دقیق لمس ها مفید باشد.برای اطلاعات بیشتر لمسی، میتوانید گزینه Pointer location را فعال کنید تا ورودی لمسی و مسیر آن و مختصات دقیق را در بالا ببینید.

3.Absolute Volume را غیرفعال کنید
این گزینه در تنظیمات برنامه نویس ، به طور پیش فرض خاموش است تا هم تلفن شما و هم دستگاه بلوتوث متصل یک صدا را کنترل کنند.ب این حال اگر دستگاه بلوتوثی متصل شما با مشکلات صدا مانند صدای بلند غیرقابل قبول یا عدم کنترل مواجه است، می توانید با استفاده از گزینه Disabling absolute volume (غیرفعال کردن صدای مطلق) این مشکل را برطرف کنید.
4.حالت تاریک را برای هر برنامه فعال کنید
گوگل از اندروید 10 به بعد ، امکان استفاده از تم تاریک گسترده را به وجود آورده . اما وقتی صحبت از برنامه ها می شود، برخی از آنها هنوز گزینه حالت تاریک را ندارند. میتوانید از گزینه «Override force-dark» در تنظیمات برنامه نویس برای فعال کردن حالتهای تاریک در آن برنامهها نیز استفاده کنید. این برای هر برنامه ای بی عیب و نقص کار نمی کند، اما اگر از حالت تم روشن متنفرید، به شما کمک خواهد کرد.

5.محدود کردن پردازش های پس زمینه
این تنظیم به شما امکان می دهد تعداد برنامه های در حال اجرا در پس زمینه را بین صفر تا چهار عدد نگه دارید.به عنوان مثال، اگر آن را صفر نگه دارید، تمام منابع تلفن شما به سمت هر کاری که در حال حاضر انجام می دهید هدایت می شود. این می تواند به ویژه هنگام اجرای یک بازی گرافیکی سخت در تلفن اندرویدی شما مفید باشد. با این حال محدود کردن فرآیند پس زمینه همچنین به این معنی است که نمی توانید سریع بین برنامه ها جابجا شوید.

6.افزایش عملکرد بازی
اگر گیمری هستید که میخواهید از گوشی خود با حداکثر تنظیمات عملکردی آن استفاده کنید، باید از گزینه Force 4x MSAA استفاده کنید.وقتی این گزینه فعال باشد، گیم پلی روان تر و گرافیک بهتری را در برخی بازی ها و برنامه ها در اختیار شما قرار می دهد. با این حال، عملکرد بالاتر به این معنی است که باتری را نیز به سرعت تخلیه می کند.
7.اشکال زدایی USB
USB Debugging یا اشکال زدایی USB به دلایل مختلف پر استفاده ترین گزینه در لیست تنظیمات حالت برنامه نویس است.در صورت فعال بودن، این گزینه به دستگاه های متصل شده از طریق USB اجازه می دهد اطلاعات را جمع آوری کرده و دستوراتی را به تلفن شما ارسال کنند. به عنوان مثال برای اشتراک گذاری اینترنت دیتای گوشی با یک کامپیوتر یا لپ تاپ از طریق اتصال کابل USB حتما باید از فعال بودن این گزینه مطئن شوید .علاوه بر این، از این گزینه می توان برای فعال کردن دسترسی روت، فرآیند بازیابی اطلاعات، نصب APK و موارد دیگر استفاده کرد.
8.مکان جعلی GPS
آیا می خواهید برنامه ای را نصب کنید که در کشور شما در دسترس نیست؟ با جعل موقعیت مکانی خود با برنامه ای مانند Fake GPS location این کار را می توانید به راحتی انجام دهید .پس از نصب برنامه، به گزینههای توسعهدهنده بروید و برای ایجاد مکانهای ساختگی، به برنامه Select mock location app بروید.

9.تقسیم صفحه برای هر برنامه
بسیاری از برنامه های محبوب، از جمله اینستاگرام و غیره، هنوز از حالت تقسیم صفحه اندروید پشتیبانی نمی کنند. به جای منتظر ماندن برای رسیدن آن ویژگی، میتوانید همین الان «Force activities to be resizable» را در تنظیمات توسعه دهنده فعال کنید تا برنامههای مورد علاقه خود را فوراً در یک صفحه تقسیمشده قرار دهید.

10 .روشن ماندن صفحه هنگام شارژ
گزینه Stay Awake While Charging در تنظیمات برنامه نویس ، باعث میشود تا وقتی دستگاه به برق وصل است، صفحهنمایش به حالت خواب نرود.این زمانی مفید است که شما می دانید برای یک مدت طولانی می خواهید به نمایشگر نگاه کنید .برای مثال می خواهید حین کار کردن مراقب قیمت بیت کوین باشید و یا می خواهید نتیجه یک بازی زنده را دائما مشاهده کنید.
گزینه های برنامه نویس یکی از آن ویژگی هایی است که باعث جذابیت بیشتر اندروید برای کاربران حرفه ای تر می شود و اگر هم تنظیمات کاربردی و بهتری را در منوی توسعه دهنده دستگاه خود استفاده کرده اید ، خوشحال می شویم که با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید .
مطلب مرتبط :
تنظیماتی که برای افزایش سرعت گوشی اندرویدی می توانیم انجام دهیم
بهترین برنامه ها برای داشتن تجربه کاربری iOS در گوشی اندروید